Zwarte zwanen in het Wantij

Gister zag ik twee zwarte zwanen in het Wantij zwemmen langs de kant bij de huizen van Plein 1940 1945 tegenover de Amaliabrug, een heel bijzonder gezicht… fascinerend.

Dordt Cenrtraal: Agressieve zwanen weggehaald uit park merwestein

Opvallend dicht bij elkaar. Even later zwommen ze nog steeds dicht naast elkaar recht naar de overkant waar een grote witte zwaan steeds met z.n kop onder water eetbare plantjes van de bodem haalde. Eenmaal dicht bij de witte zwaan werden zij op het laatste moment ontdekt toen deze z’n kop weer boven water had. Hij/zij was al een maatje groter maar maakte zich dubbel zo groot waarop de zwarten niet wisten hoe snel ze weg moesten komen… wel nog steeds gebroeder/zusterlijk naast elkaar.

Ik heb nog nooit zwarte zwanen in het wild gezien. Ik ken alleen zwarte zwanen uit het Merwesteinpark dus dat was ook mijn eerste associatie. Dit is een soort die, zover ik weet, normaal gesproken niet in de vrije natuur voorkomt.

Vandaag was de puzzel rond: Ik kreeg een bericht toegestuurd dat ze uit het Merwesteinpark waren verwijderd vanwege agressief gedrag. Het lijkt erop dat ze snel hun grenzen zijn gaan ontdekken. šŸ™‚

Afbeelding: Stolk Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *