Werkzaamheden Haven Noord Stadswerven liggen stil vanwege negeren natuurwaarden

In de haven Noord aan de Beneden Merwede op Stadswerven Staart en aan de Wantijoever ter hoogte van Schaarweide zijn de werkzaamheden op aandringen van de Omgevingsdienst OZHZ stilgelegd.


Het gaat hier om stilzetten werkzaamheden in de bodem van Haven Noord omdat er geen rekening was gehouden met de daar aanwezige natuurwaarden waaronder de vondst van de wettelijk beschermde Rivierrombout. Dat juist deze locatie, de bodem en het bijbehorende zandstrandje, zeer geschikt is voor de voortplanting van deze bijzondere libellesoort was al begin september aan de Gemeente Dordrecht en GS van de Provincie gemeld. Het onderzoeksrapport van het ecologisch onderzoeksbureau Vertigo werd helaas volledig genegeerd door de gemeente.

na melding van de Stichting bj de omgevingsdienst heeft de gemeente eieren voor haar geld gekozen en toegezegd eerst een ontheffing aan te vragen voordat eventueel wordt doorgegaan. Dit zal moeten betekenen dat er op z’n minst compensatie in het gebied van Stadswerven zal moeten komen.Bij voorkeur dient het gebiedje instant te blijven. De Stichting wil, zoals eerder voorgesteld, daar graag ideeen voor leveren en meedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *