Unieke Beverburcht moet verdwijnen

Deze unieke beverburcht in de kraanbaan op het Wervenpark te Stadswerven mag de gemeente Dordrecht verwijderen. Dat is helaas de uitspraak van een rechter nadat Stichting Het Wantij had gevraagd eerst onderzoek te laten doen of behoud mogelijk was.

Op aangeven van Stichting Het Wantij kwam de gemeente nog op het allerlaatste moment met een alternatieve locatie op hetzelfde terrein. Daarvan is echter de vraag of en wanneer die gaat functioneren. De plek in twee compartimenten van de kraanbaan heeft de bever zelf gekozen en enorm veel werk verzet om hier stapels takken te verzamelen om de burcht te bouwen. Ook is er in het aangrenzende compartiment een hol met kraamkamer.

De bever en zijn burcht zou hier volgens de gemeente moeten verdwijnen omdat de constructie op instorten zou staan. Stichting Het Wantij liet op basis van de beschikbare rapporten niets heel van die bewering maar de rechter ging blind af op wat de gemeente beweerde.

Gezien de grote onzorgvuldigheid die de gemeente tot nu toe betrachtte bij het monitoren van de bever is te vrezen dat er geen goed zicht is op wat er zich in de burcht afspeelt. De vraag is dan ook of er al bevertjes geboren zijn. Hoe dan ook is het een zeer ongelukkig tijdstip voor ontmanteling.

Kenmerk van dit hele optreden van de gemeente is HAAST. HAAST waardoor Stichting Het Wantij te vaak zeer slecht geinformeerd werd, er een verzoek om een pauze van de werkzaamheden bij de rechter nodig was en er ook te weinig tijd was om deskundigen te kunnen inhuren.

Het is een beschamende vertoning van deze gemeente die NB al jaren propaganda maakt om het Wervenpark, als compensatie voor de enorme verstening van het woningbouwproject Stadswerven voor te stellen als “Biesbosch in de stad”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *