Tien bomen bij Amaliabrug behouden!

Eind vorig jaar werden tien bomen, witte abelen, met een witte stip gemerkt; bedoeld om ze te kappen. Daarop volgde verschillende meldingen van ongeruste passanten. Zo te zien was er niets mis met deze bomen.

Hierop nam Stichting Het Wantij contact op met de verantwoordelijk ambtenaar van de gemeente en volgde een bezoek op deze plek. De motivatie was dat de bomen, hoewel gezond, licht weg namen van de vier Koningslinden die vlak naast het fietspad waren gepland ter viering van de nieuwe brug… Ook zouden ze teveel over het fietspad komen te hangen.

Stichting Het Wantij bracht daar tegenin dat de tien bomen een belangrijke functie hebben voor visuele afscherming van het dieper gelegen griend; het griend wordt oa regelmatig bezocht door de bever. Verder viel het ons inziens wel mee met verstoring van de groei van de Koningslinden waarbij je je de vraag kunt stellen waarom die belangrijker zouden zijn dan deze Abelen. Onze argumenten werden serieus gewaardeerd en de kapvergunning ingetrokken.

Hoe dan ook, de bomen blijven staan. Nu nog de stippen verwijderen want dat kan een eventuele zaagploeg in te toekomst op verkeerde gedachten brengen, zie de onterecht gekapte kastanjes aan de Maasstraat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *