Tergend slechte aanpak Wantijoever Schaerweide

“Bomen tot op de bodem afgezaagd, zie foto, en dan nog wat als “goed” beoordeelde bomen die overeind staan”; ziedaar het beeld van wat de gemeente met de hele oever tot aan de Prins Hendrikbrug van plan is…
Uiteraard winst dat er wat bomen blijven staan maar tergend als je weet hoeveel mooier het had kunnen zijn en voor de rest nog zou kunnen worden.
Juist ook daarom had Stichting Het Wantij landschapsbureau Storix in de arm genomen en een rapport laten maken: “Parels aan het Wantij”. Deze bomenliefhebbers met oog voor schoonheid en ecologie waren zeer enthousiast over dit prachtige stukje Wantijoever. Zij waren graag bereid daar met hun visie de aanwezige schoonheid zichtbaar te maken. Dit door het creĆ«ren van mooie composities, hier en daar wat kijklijnen en met behoud en toevoegen van ecologische waarde. Kortom een lust voor het oog van de passant en goed voor allerlei dieren waaronder insecten.

In het overleg met het college was ook afgesproken dat bureau Storix zou worden uitgenodigd maar de projectleiding gaat gewoon haar eigen gang, zo lijkt het wel. Neemt niet weg dat het college hiervoor verantwoordelijk is. Wat dat betreft was het gesprek een schijnvertoning waarover de Stichting zojuist een brief heeft geschreven aan de gemeenteraad. Daarin vraagt de Stichting actie van de Raad om het college hierover aan de tand te voelen en te vragen om een “pas op de plaats”.
Hopelijk kan zo het Tij aan het Wantij nog Tijdig gekeerd worden.
Brief gemeenteraad schijnvertoning 31-01-2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *