Stil protest elke vrijdag voor bomen Wantijoever bij Prins Hendrikbrug van 17.00 tot 17.30

Stichting Het Wantij heeft meer dan een half jaar bij college B&W en gemeenteraad aandacht gevraagd en bezwaar gemaakt tegen de kap van de bomen in de Wantijoever ter hoogte van nieuwbouwproject Schaerweide. Intussen zijn er al meer dan 75 bomen gekapt.

Nadat de Stichting duidelijk had aangetoond dat de argumenten van het BVD college om deze bomen te kappen niet deugen ging het college over tot een snelkap van de laatste 9 bomen waarvoor een vergunning was afgegeven. Er werd zelfs niet gewacht op de behandeling van het bezwaar door de Stichting.

Wethouder Reynvaan van Beter Voor Dordt schreef zelfs een brief aan de Stichting die eindigde met de zin: “discussie gesloten”.

Intussen heeft de gemeenteraad zich in een motie (berichtgeving volgt binnenkort) wel uitgesproken voor het belang van groene oevers langs het Wantij en heeft college toe moeten zeggen dat er in het najaar een visie op het Wantij wordt gemaakt. Intussen gaat men bij Stadswerven gewoon door.

Wij gaan echter door, zeker nu het college weer een vergunning wil voor de kap van nog eens 28 bomen! Nu met een demonstratie.
Niet een keer maar elke vrijdag van 17.00 tot 17-30 uur. Kom even langs, sluit even aan, laat je mening horen, teken de petitie en laat zien dat het ook jou aan het hart gaat. Kappen met kappen! Genoeg is genoeg!

We zien je graag op de Prins Hendrikbrug bij het brugwachtershuisje!

Eén reactie op “Stil protest elke vrijdag voor bomen Wantijoever bij Prins Hendrikbrug van 17.00 tot 17.30”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *