Schaerweide wil weer 17 bomen kappen aan Wantij

13 Essen, 3 esdoorns en een schietwilg moeten eraan geloven als het aan de projectontwikkelaar van Schaerweide ligt (samen met de gemeente Dordrecht).
Het bouwproject Schaerweide, gelegen aan het Wantij en naast Villa Augustus, was al in opspraak vanwege de voorgenomen kap van de kring van 5 wilgen, zie onze eerdere berichten hierover.  

Nadat begin dit jaar al meer dan 30 bomen langs het Wantij zijn gekapt, vanwege de aanleg van een haventje voor de hotelboot van Villa Augustus en het uitzicht vanuit de woningen van project Schaerweide, is weer een kapvergunning aangevraagd voor nog eens 17 bomen.
Deze bomen staan stevig aan de oever van het Wantij en vormen een mooie omlijsting van de rivier, van ecologisch belang en tegenwicht voor de met basaltkeien belegde oever.

De bomen, die NB zijn opgenomen in de bomenlijst van de gemeente, hebben volgens de projectleiding van de gemeente geen waarde omdat ze niet zijn aangeplant maar uit zichzelf daar zijn gaan groeien!
Plotseling wordt ook het argument naar voren gebracht dat de besteende oever wordt beschadigd door de bomen…
Intussen zijn de bomen dit jaar al bijna kapotgemaakt door extreem zagen en alle andere werkzaamheden met grote machines. Deze bewuste verminking wordt nu gebruikt om te beargumenteren dat de bomen weg moeten; ze zijn nu eenmaal in een slechte conditie…

Het is diep treurig hoe de gemeente Dordrecht omgaat met de bomen en de totale ontkenning dat Dordrecht een stad aan de Biesbosch is. Natuurlijke oevers zijn daar een integraal onderdeel van. Nieuwe kapvergunningen voor verdere ontmanteling zijn te verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *