Ongekend: gemeente weigert interview met studenten universiteit Wageningen

Ondanks meerdere pogingen van de groep masterstudenten van de universiteit Wageningen om de gemeente te interviewen in het kader van hun project over Stadswerven werd het ambtenaren telkens weer verboden.

De opgegeven reden was dat de jurist van de gemeente adviseerde geen gesprek aan te gaan vanwege een lopende rechtszaak! Die rechtszaak betreft de tot nu toe succesvolle poging van de Stichting de nog resterende bomen langs het Wantij naast de Prins Hendrikbrug te beschermen.

Juist de poging van de studenten om op een objectieve wetenschappelijke manier de standpunten van diverse partijen betrokken bij natuurontwikkeling van het Wantij in kaart te brengen en mogelijk bij te dragen tot een oplossing van de tegenstellingen, werd daardoor zwaar bemoeilijkt.

Deze studie dient mede om de komst naar Dordrecht van het toekomstige project van Rechten voor de Rivier, voor te bereiden.

De gemeentelijke projectgroep voor Stadswerven heeft zich wederom van haar slechtste kant laten zien. Al sinds de Stichting in 2017 zich weer opnieuw ging bezighouden met het beschermen van bomen op Stadswerven wordt ieder contact geweigerd, deuren angstvallig dicht gehouden, geheimen beschermd. Al gauw werd duidelijk dat op slinkse wijze wet en regelgeving aan de laars werd gelapt hetgeen leidde tot het aanspannen van een rechtszaak en het stilleggen van projecten door de omgevingsdienst vanwege overtreding van de Natuurbeschermingswet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *