Jaaroverzicht nieuwsberichten 2019

Er is veel gebeurd in 2019; menig boom werd door inzet van de Stichting behouden, ook vele helaas onnodig gekapt. Het was het jaar waarin we werden geconfronteerd met twee gezichten van deze gemeente: Een deel van de ambtenaren die ervoor openstonden dat we wilden meedenken en een ander deel, vooral betrokken bij diverse bouwprojecten, die de deur vanaf het begin angstig gesloten hielden.

De tekortkomingen van het project Stadswerven springen in het oog; de entree van de Biesbosch wordt in beton gegoten. In plaats van natuurlijke oevers komen er betonnen trappen of stalen wanden. Dat mag niet en dat kan niet; de ecologische functie van het Wantij is daarvoor zowel nationaal als internationaal te belangrijk!

Behalve met de bomen zijn we ook druk in de weer geweest met het tegengaan van de vervuiling met genX en Pfoa van het Wantij in onze strijd voor schone rivieren.

Lees over dit alles in dit, noodzakelijk summiere, jaaroverzicht 2019 en kijk voor meer uitgebreide informatie op de site: blog.hetwantij.com

We hebben veel bereikt en in gang gezet maar er moet nog heel veel gebeuren. Daarvoor zoeken we steun van mensen die zich verbonden voelen met het werk van de Stichting; op heel veel vlakken kan er een steentje worden bijgedragen. Ook van belang is het aanvullen van de financiën; we hebben meer armslag nodig om onze doelen te bereiken. Daarom vragen we u om een donatie en om het makkelijker te maken kunt u hieronder klikken op uw bank.

Bij voorbaat hartelijk dank! Veel plezier met het lezen van ons jaaroverzicht en wij wensen u een groen en boomvriendelijk 2020.

Doneren
Kies uw bank en maak een bedrag over naar
rekeningnummer:   NL06 TRIO 0379 3165 87
ten name van:   Stichting Het Wantij, Dordrecht

abnamro ing asn
trio sns rabo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *