Het Wantij stapt naar rechter om bomen Wantijoever op Stadswerven te behouden

demonstratie 2 - 12 juli 2019

Stichting Het Wantij heeft een voorlopige voorziening ingediend om te voorkomen dat de gemeente Dordrecht de oeverbosstrook aan het Wantij achter de Prins Hendrikbrug nog verder gaat kappen. Op het terrein van Schaerweide zijn al drie keer bomen gekapt ondanks pogingen van de stichting hierover in gesprek te komen. Hoewel de stichting een bezwaar had ingediend wilde het college die procedure niet doorlopen.

Dat is sterk afwijkend van het gangbare beleid en geeft nogal wat ophef bij natuur en bomenliefhebbers en ook bij verschillende politieke partijen. Bovendien is het niet de eerste keer: in juni werden er ook tien bomen aan deze oever gekapt zonder behandeling van het bezwaar af te wachten. De vraag is nu: zijn bomen in Dordrecht voortaan vogelvrij, kunnen we in Dordrecht nog vertrouwen op een zorgvuldige afweging van belangen?

Onder druk van vragen uit de raad en van de rechtbank heeft het college toegezegd te wachten op de uitslag van een uitspraak. Daarmee is de dreiging van een acute kap even van tafel. Wanneer de zitting plaatsvindt is nog niet bekend. Als de rechter de kap verbiedt is de gemeente gedwongen alsnog de bezwaarprocedure te volgen.

Een ieder wordt opgeroepen goed op te letten en te melden als er illegaal gekapt wordt: mail naar hetwantij@hotmail.com of meldt dit op deze blog.

Stichting Het Wantij kan nu alle steun, ook financieel gebruiken: kijk op onze website bij donaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *