Foutje: kastanjes Maasstraat ten onrechte gekapt!

Vier oude kastanjes aan de Maasstraat zijn door een communicatiefout bij de gemeente ten onrechte gekapt! De gemeente beweert dat het om twee bomen gaat.Zoals bekend heeft de Kastanjebloedingsziekte ook bij de kastanjes aan de Maasstraat toegeslagen. Dit leidde ertoe dat er begin vorig jaar een vijftal bomen met spoed werden gekapt om de veiligheid voor passanten te garanderen. Vervolgens werden wel heel voortvarend veel van de resterende bomen een kapvergunning aangevraagd en gemerkt met een witte stip.

Stichting Het Wantij zette hier vraagtekens bij waarna er een schouwronde plaatsvond gevolgd door een nader onderzoek door een boomdeskundige van de gemeente. Daaruit kwam naar voren dat er vier bomen weliswaar verschijnselen vertoonden van de bloedingsziekte maar niet ernstig genoeg om te kappen. Afgesproken werd deze bomen te laten staan tot het voorjaar en dan nader te controleren of er goede bladvorming zou plaatsvinden.

De bomen werden toch gekapt en de behandelend ambtenaar heeft daarvoor zijn excuses aangeboden, er zou een communicatiefout zijn geweest. Dat kan natuurlijk gebeuren maar DAT het zover kon komen was volgens de Stichting vooral te wijten aan het feit dat de oorspronkelijke kapvergunning voor deze bomen niet was ingetrokken en de stippen niet verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *