College: besluit kap 5 wilgen was altijd al onherroepelijk, bezwarencommissie buiten spel?

In de brief, (zie vorige artikel), aan Stichting Het Wantij komt het college van B&W er eindelijk open voor uit dat de bezwaarprocedure voor de kap van de 5 wilgen een wassen neus was zoals de Stichting al vanaf het begin vermoedde.  

De afgegeven vergunning aan de projectontwikkelaar was namelijk juridisch onherroepelijk, aldus het College. Daarmee wordt alle tegenwerking verklaard die de Stichting heeft ondervonden bij haar pogingen de bomen te redden van de kap. De bomen waren al vanaf het begin kansloos! De Stichting vindt de gehele gang van zaken zeer ernstig.

De Stichting vernam, nog voor het indienen van het bezwaar, van de projectontwikkelaar dat de gemeente het terrein zonder obstakels zou opleveren. Daarop vroeg de Stichting met spoed opheldering van het college: ondanks herhaalde mailtjes en pogingen tot telefonisch contact kwam er geen antwoord en bleef er niets anders over dan het bezwaar in te dienen!

De bezwarencommissie zou 1 oktober haar advies uitbrengen: de Stichting heeft echter nog steeds geen enkel bericht ontvangen.

De vraag rijst of het gedrag van dit college ook de bezwarencommissie te bar is geworden? Is het normaal dat deze brief van het college met deze inhoud wordt uitgebracht voordat er een advies is uitgebracht? In hoeverre is deze commissie werkelijk onafhankelijk zoals werd beweerd bij aanvang van de hoorzitting?

De slachtoffers van deze bizarre gang van zaken zijn de wilgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *